Ontmoetingsochtend 14 april


Donderdagochtend 14 april 2022 was er weer een ontmoetingsochtend: met een leuke groep pleegouders. 

Voorstellen en gespreksonderwerpen

Allereerst hebben de pleegouders zich aan elkaar voorgesteld onder het genot van een kopje koffie met een lekker paaskoekje. Zo waren er pleegouders aanwezig die voor een kind uit hun netwerk zorgen, maar ook pleegouders die zorgen voor een kind die zij niet kende. De verhalen waren verschillend, maar hadden ook zeker overeenkomsten met elkaar.  Pleegouders vonden herkenning bij elkaar.  

Na het voorstellen is de groep in twee kleinere groepjes verdeeld. Op tafel lagen verschillende stellingen die gebruikt konden worden als gespreksonderwerp.  Eigenlijk waren deze stellingen helemaal niet nodig, omdat er zoveel te bespreken was en vragen aan elkaar gesteld werden. Toch zijn er wat stellingen besproken en werkt het bij iedereen anders. Maar toch komt het uiteindelijk vaak op hetzelfde neer. Je zorgt voor een kind van een ander, hierin komen veel dingen kijken waarin iedereen een weg moet vinden.  

Voor herhaling vatbaar

Kortom een geslaagde ochtend, met veel herkenning bij elkaar, ervaringen uitwisselen maar elkaar ook een riem onder het hart steken. Lijkt het je ook leuk om ook een ontmoetingsochtend bij te wonen? Dan ben je van harte welkom. 

Ontmoetingsavonden worden georganiseerd op:

  • 3 juni in Gouda en omliggende gemeentes
  • 7 juni in Dordrecht en omliggende gemeentes.

Klik hier om je aan te melden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen