Vergoeding pleegzorg

Iedere pleegouder met een contract bij iHub pleegzorg heeft recht op een pleegzorgvergoeding.

Krijg ik een vergoeding als ik pleegouder word?

Iedere pleegouder ontvangt een vergoeding: de pleegzorgvergoeding. Dit is geen salaris, maar een vast bedrag per dag voor de kosten die je maakt voor het pleegkind. Denk aan eten en drinken, kleding, verzorging, sport, zakgeld, vakantie en kleine schoolspullen. 

De pleegzorgvergoeding is geen inkomen en daarom belastingvrij. Je hoeft de pleegzorgvergoeding niet op te geven bij de inkomstenbelasting, ook niet als je meerdere kinderen opvangt. De pleegzorgvergoeding heeft ook geen invloed op een eventuele uitkering, bijstand of toeslagen.

Je ontvangt de vergoeding van de organisatie waarmee je samenwerkt. Kies je voor ons, dan komt het geld via iHub pleegzorg. De hoogte is landelijk bepaald en is afhankelijk van de leeftijd van het pleegkind. Als je een pleegzorgvergoeding krijgt, ontvang je géén kinderbijslag. Ook niet als je de voogdij over het pleegkind hebt. Vervalt de pleegzorgvergoeding? Dan kun je wel aanspraak maken op kinderbijslag.


Is het pleegouderschap iets voor jou?

Ontvang meer informatie:

Informatieavond

Bezoek vrijblijvend (online of fysiek) een informatieavond en krijg alle informatie om een goede keuze te kunnen maken of pleegouderschap bij je past.

Contact pleegouder

Heb je een vraag? Of wil je de ervaringen van een andere pleegouder horen? Neem contact op met pleegouders Chantal en Trudie.