Waarom pleegzorg met iHub?

Goede begeleiding, deskundig, breed aanbod

Waar staan we voor?

Goede begeleiding

Je krijgt een eigen pleegzorgbegeleider in de regio waar je woont en je kunt gebruik maken van onze bereikbaarheidsdienst. We faciliteren contact tussen pleegouders (denk aan koffieochtenden) en stimuleren onderlinge steun.

Deskundig

We hebben veel ervaring in het maken van een goede match tussen pleegouder en pleegkind. We respecteren hierbij wensen en grenzen. Uitgangspunt is altijd dat een match voor alle partijen echt passend moet zijn.

Breed aanbod

Er is altijd wel een pleegzorgvorm die past bij jouw situatie. Zo bestaat er deeltijdpleegzorg, crisispleegzorg en pleegzorg voor onbepaalde tijd. Eens in de maand een pleegkind een weekend  opvangen? Ook dat kan!


Onze visie: ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek met liefde en structuur. Toch is een stabiele thuissituatie voor meer dan 23.000 kinderen niet vanzelfsprekend. Voor die kinderen zijn nieuwe pleegouders hard nodig. Pleegouder worden is een mooie stap om iets extra’s te gaan betekenen in het leven van een kind. Iedereen kan het. Niet voor niets zeggen we: pleegouder worden, je hebt het in je!


Onze missie: iHub Pleegzorg staat voor betrokken en vaardige pleegouders. We vinden die eerst dicht bij het kind en diens familie. Pas als dat echt niet anders kan, kijken we bij mensen verder van de familie af. We verwelkomen iedereen die zich inzet om een kind vol van het leven te laten genieten. Pleegouders kunnen daar voor korte of langere tijd bij betrokken zijn. Je kunt als pleegouder ervaren zijn, of net begonnen aan het pleegouderschap. En we hebben pleegouders die vooral in het weekend helpen of juist door de week. Bij iHub Pleegzorg zijn al deze verschillende mensen welkom. Wij steunen elkaar en maken iedereen sterker.


Historie

Waar onze organisatie ooit begon als een tehuis voor onverzorgde kinderen, zijn we nu uitgegroeid tot een instelling met kwalitatieve jeugd- en pleegzorg, ambulante hulpverlening en onderwijs. Door ruim een eeuw ervaring weet je zeker dat je bij ons in goede handen bent. We plaatsen niet zomaar iedereen in elk gezin. Dit gebeurt met veel zorg en met behulp van deskundige professionals. Alleen dan krijgen we de beste matches. Onze hoogkwalitatieve screening wordt inmiddels ook gebruikt door andere pleegzorgorganisaties.


Een breakdown is een ongeplande afbreuk van de pleegzorgplaatsing. Doordat wij vanaf het begin af aan de juiste match maken ligt ons breakdownpercentage laag. Hierdoor groeien veel pleegkinderen bij iHub Pleegzorg langdurig op in pleeggezinnen totdat zij de volwassen leeftijd bereiken en toe zijn aan de volgende stap: zelfstandig wonen.

    Overweeg je het pleegouderschap?

    Meld je dan vrijblijvend aan voor onze informatieavond over pleegzorg. We vertellen je graag meer!