Informatieavond gezinshuis 14 maart
teenagers

Informatieavond gezinshuizen

Gezinshuisouders hebben van opvoeden hun vak gemaakt en vormen de vaste basis voor alle gezinsleden. Overweeg jij om gezinshuisouder te worden en wil je een gezinshuis starten? Meld je dan aan voor de online informatieavond op 14 maart.

Aanmelden informatieavond 


Een gezinshuis biedt een ''thuis'' voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Een gezinshuis is eigenlijk een huiselijke en kleinschalige woonvorm. De gezinshuisouders hebben van opvoeden hun vak gemaakt en ten minste een gezinshuisouder is een zorgprofessional en ontvangt dus ook een salaris. De gezinshuisouders vormen samen de vaste basis voor alle gezinsleden. Soms wonen er ook eigen kinderen van de gezinshuisouders in het gezin.

In een gezinshuis kunnen kinderen wonen van 0 tot 21 jaar met problemen op meerdere leefgebieden. De kinderen vertonen vaak moeilijk gedrag en handelen vanuit emotie. Ze zijn snel boos of verdrietig, erg druk of juist teruggetrokken. Vaak is er sprake van trauma én hechtingsproblematiek. Dit kan zich uiten in verschillende problemen op cognitief, sociaal en emotioneel vlak.

De gezinshuisouder creëert een veilig en geborgen thuis voor de kinderen en bekijkt wat er achter het gedrag zit dat de kinderen vertonen. Hij of zij is opgeleid om professionele begeleiding te bieden. Het bijzondere aan een gezinshuis is dat deze begeleiding  24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is. Gezinshuisouders kunnen op deze manier goed ondersteuning bieden aan kinderen en jongeren met een complexe zorgvraag.

Meld je aan voor de informatieavond

14-03-2023
19.30
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden


Wat kun je verwachten van deze avond?

Horizon en gezinshuis.com organiseren samen deze avond voor geïnteresseerden die overwegen om een gezinshuis te starten. Na deze avond heb je een goed beeld van wat gezinshuisouder zijn betekent en hoe je dit kunt worden. Er is daarnaast voldoende ruimte om je vragen te beantwoorden. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

  • Wat een gezinshuis is en hoe je gezinshuisouder(s) kunt worden
  • Aan welke voorwaarde je moet voldoen als gezinshuisouder en welke contractvormen er mogelijk zijn
  • Hoe de procedure om gezinshuisouder te worden eruit ziet en wat je als gezinshuis kunt verwachten van Horizon

Het bijwonen van deze avond verplicht je tot helemaal niets.


Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor de online informatieavond op 14 maart 2023