Onbedoelde test op flexibiliteit

Twee drukke weken achter de rug. Horizon Pleegzorg voerde de boventoon in mijn agenda. Om jullie een indruk te geven: Iedere dinsdagmiddag neem ik deel aan het overleg van het Mockingbirdteam van Horizon Pleegzorg en Stichting Ondersteuning Pleeggezin. Agenda en actielijst worden doorgelopen en geregeld. Kan er weer iets worden doorgestreept? Het geeft echt een gevoel dat de ‘Mockingbirdtrein’ op stoom komt. En dat hoor ik iedereen om me heen ook zeggen: "Het wordt nu echt concreet".

Enthousiasme
Dat blijkt ook uit de twee avonden dat ik - samen met pleegzorgbegeleider Noor en Serana van het Instroomteam van Horizon Pleegzorg -  via teams nader kennis heb gemaakt met de aspirant-satelliet gezinnen. Hoe fijn is het om deze gezinnen te mogen ontmoeten waar het enthousiasme vanaf spat om mee te willen doen in de eerste constellatie. Onbedoeld was het trouwens meteen een ‘test’ op flexibiliteit van iedereen, want de techniek werkte niet altijd evengoed mee. Tussendoor heb ik nog een avond - weer via teams - de masterclass over pleegkinderen gevolgd van Tamarinde Brouwers. 

Bekendheid mag nog groeien
Sinds twee jaar zit ik in de POR, de Pleegouderraad van Horizon Pleegzorg. Het doel van de POR is het bewaken van de balangen van pleegouders en het centraal stellen van het pleegkind. Mockingbird stelt ook het pleegkind centraal. Namens de POR zit ik ook in de centrale cliëntenraad  (Masterpanel) van iHUB en vorige week maakte ik daar een interessante vergadering mee. Het leidde na afloop tot een inspirerend gesprek over Mockingbird. En over andere zaken, zoals medezeggenschap en het betrekken van jongeren daarbij. Wat ik merk is dat de bekendheid over het project Mockingbird nog in de kinderschoenen staat. Werk aan de winkel voor een ieder!  

Ook pleegouder worden?

Over de schrijver
Miranda is de eerste hub home ouder van Nederland. Samen met haar man Ron gaat zij zich actief inzetten om de eerste Mockingbird constellatie tot een succes te maken. Mockingbird is een succesvol pleegzorgmodel uit Amerika waarin pleeggezinnen samen een netwerk vormen. Dat netwerk bestaat uit meerdere pleegezinnen - ook wel satellietpleeggezinnen genoemd - en het hub home gezin vormt de spil. In dit geval dus Miranda. Het uiteindelijke doel is om sterke relaties op te bouwen tussen de verschillende pleegouders, de pleegkinderen, de biologische ouders van de kinderen en professionals. Miranda woont in Waddinxveen en schrijft over haar persoonlijke ervaringen als hub home ouder.
Reactie plaatsen