Netwerktraining voor netwerkpleegouders
09 mei 2021 

Netwerktraining voor netwerkpleegouders

In november 2019 bezocht ik samen met mijn man de cursus voor netwerkpleegouders bij Horizon. Ik keek vooral uit naar de ontmoeting met andere pleegouders. Voor die ontmoeting werd aan de hand van een aantal vragen de tijd genomen. Ook was het fijn om wat informatie te krijgen. Misschien wel dingen die we al wisten, maar het is altijd fijn thema’s als binding, trauma en pleegzorg op zich onder de loep te nemen.

Elk verhaal is bijzonder

Wij vinden het nog steeds bijzonder dat er een pleegkind op ons pad is gekomen en vooral de wijze waarop. Ook bijzonder van de oudere ouders te horen dat dit ook bij hen op een bijzondere manier zo is gekomen. Ieder pleegkind heeft zo haar of zijn eigen verhaal, en verdient ook een eigen en persoonlijke benadering.

Mee voor thuis

Na afloop kregen we nog diverse brochures mee, niet alleen van Horizon, maar ook van de bredere organisatie de Nederlandse Vereniging voor pleeggezinnen. Het mooiste wat we meekregen was het boekje ‘het meisje met het omgekeerde magneetje’, wat vanuit een pleegkind zelf verklaart waarom je pleegkind soms vastgehouden wil worden, en soms juist die behoefte niet heeft.

Over de schrijver
Reactie plaatsen