Mockingbird

Hubhome ouders gezocht!

Interesse? Neem contact op met Noor Hofman

Contactgegevens


Wat is een hubhome ouder?

Een hubhome ouder vormt de spil in een netwerk aan pleeggezinnen. Hij/zij organiseert gezamenlijke bijeenkomsten en zorgt actief voor onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring onder de pleegouders, de ouders en de pleegkinderen. Het doel is om sterke relaties op te bouwen.


Iets voor jou? Neem vrijblijvend contact op met Noor Hofman. We maken graag kennis met je! noor.hofman@horizon.eu

06 - 347 86 819


De pleegzorgvorm die achter de hubhome ouder schuilt, heet Mockingbird en komt uit Amerika. Naast Amerika bestaat Mockingbird ook in Japan, Australie en het Verenigd Koninkrijk. Horizon Pleegzorg was de eerste pleegzorgorganisatie die het Mockingbird Family Model in Nederland mocht vormgeven. We hebben sinds november 2022 een constellatie - zoals een netwerk van pleeggezinnen officieel heet - in Midden Holland. Lees ook de persoonlijke blog van hubhome ouder Miranda, waarin ze vertelt over haar ervaringen. 


Voordelen van Mockingbird

  • Door het hechte netwerk voelen pleeggezinnen zich goed gesteund en gewaardeerd om aan de complexe behoeften van hun pleegkinderen te kunnen voldoen.
  • Het netwerk in het voordeel van de kinderen: ze gaan de constellatie ervaren als ‘een grote familie’ met bijbehorende gezelligheid, logeerpartijen en ondersteuning waar nodig.
  • Onderzoek uit onder andere het Verenigd Koninkrijk toont aan dat de aanpak van Mockingbird het percentage breakdowns spectaculair verlaagt.


Stuur een e-mail naar Noor Hofman: noor.hofman@horizon.eu

Bel met Noor Hofman: 06 - 347 86 819

"It takes a village to raise a child"

Groot worden...

Horizon Pleegzorg werkt bij het opzetten van een nieuwe constellatie samen met Stichting Ondersteuning Pleeggezin (OP). Deze stichting is opgericht om het Mockingbirdprincipe in Nederland te introduceren. De stichting onderhoudt nauw contact met de Amerikaanse moederorganisatie The Mockingbird Society en begeleidt en traint pleegzorgaanbieders in Nederland in het doorvoeren van het gedachtegoed. We beginnen klein, maar hopen dat Mockingbird in de toekomst breed wordt uitgerold in Nederland. Ben jij onze volgende hubhome ouder?


Zelf hubhome ouder worden?

Neem vrijblijvend contact op met Noor Hofman. Ze vertelt je graag meer!

Contactgegevens