Een weekendpleegouder in de buurt

Sanne is weekendpleegouder van de vijfjarige Rowan. Eens in de twee weken verblijft hij een nachtje bij Sanne en brengt hij de vrijdagavond en zaterdag bij haar door. De moeder van Rowan heeft dan tijd voor haar andere zoon die door omstandigheden veel aandacht vraagt. Rowan kan even onbekommerd alle aandacht krijgen in deze weekenden. En Sanne, die krijgt veel plezier en enthousiasme van Rowan terug!

Je kunt iets betekenen voor iemand

Sanne is een alleenstaande werkende vrouw die wilde iets betekenen voor een kind die dit nodig heeft. Weekendpleegzorg paste hierdoor goed in haar leven. Na de training bij Horizon was ze er klaar voor en al snel kwam de vraag of Rowan om het weekend en nachtje bij haar kon komen. Na een ontmoeting en kennismaking met Rowan en zijn moeder was er een klik. Het weekend erop sliep Rowan zijn eerste nachtje in zijn nieuwe kamer in zijn nieuwe bedje.

Een bijzonder contact

Rowan woont met zijn moeder aan de andere kant van de stad waardoor de logeerweekenden ook goed inpasbaar zijn. Sanne haalt Rowan op en heeft zo ook contact met zijn moeder. “Ik vond het bijzonder dat moeder haar zoon aan mij toevertrouwde in het weekend, en zij waardeerde dat ik dit ook naar haar uitsprak”. Rowan geniet van de uitstapjes naar de speeltuin en het fietsen door de stad, maar kan ook heerlijk met de treintjes spelen en uitgebreid op de grond over de rails rijden. Rowan is al snel vertrouwd bij en met Sanne en andersom geldt dit evenzeer.

Delen van ervaringen

Rowan heeft bij Sanne zijn eigen bedje met een zelfgekozen treinendekbed en bij zijn kussen een grote knuffelaap. Bij het vertrek zwaait hij altijd even naar zijn bed en knuffelaap, tot de volgende keer! Sanne heeft op de training Janine ontmoet. Janine is tevens een alleenstaande vrouw die graag iets wil betekenen in de weekendpleegzorg. Zij hebben contact met elkaar gehouden en Sanne deelt haar ervaringen met Janine, zodat zij zich extra kan voorbereiden op haar eigen pleegzorg avontuur.

Het samen delen van ervaringen is echt waardevol.

Over de schrijver
Reactie plaatsen