Cursus traumaverwerking: intensief en leerzaam

Cursus traumaverwerking: intensief en leerzaam

Tussen alle festiviteiten van de start van Mockingbird ging de cursus traumatraining gestaag door. De laatste cursusdag zit er inmiddels op. Best intensief, zes dinsdagavonden. Veel van opgestoken en hele leuke andere pleegouders ontmoet. Op 10 januari is er een terugkomdag. Dan mogen alle cursusdeelnemers uit hun netwerk belangstellenden meenemen om een impressie te krijgen van deze training. Belangstelling is er zeker. Uit onze constellatie (wat een woord is dat toch!) zijn er al pleegouders die graag naar deze voorlichtingsbijeenkomst komen.

Kerstsfeer
 Binnen de projectgroep hebben we de aftrap van Mockingbird geëvalueerd en nu is het volle kracht vooruit. Hoe doe je dat eigenlijk volle kracht vooruit? Het voelt nog wat onwennig. Je wilt niet de gezinnen die zich hebben aangesloten “zomaar” benaderen.  Gelukkig lost zich dat vanzelf op en ontstaat er her en der spontaan contact. Nu zijn we de voorbereidingen aan het treffen voor de volgende bijeenkomst. Het ligt voor de hand dat daar wat Kerstsfeer bij hoort. Ron is helemaal los gegaan in de voortuin met verlichting en het enige wat ik hoef te doen is de kerstboom binnen optuigen. De pleegouders zullen elkaar tijdens deze eerstvolgende bijeenkomst vast weer wat beter leren kennen omdat de groep nu kleiner is, zonder de projectgroep. Administratie hoort er trouwens als hub home ook bij en met behulp van een aardige medewerker van ICT is het gelukt om een programma op mijn computer te installeren. De handleiding krijg ik per e-mail en als ik die lees voel ik me eerder een boekhouder dan een hub home ouder. Zometeen ga ik uitproberen of het lukt!

Pepernoten
Voor de eerste bijeenkomst had ik trouwens veel te veel ingeslagen aan eten en drinken. Moeilijk om in te schatten hoeveel je nodig hebt. Het warme eten was prima gelukt, maar het lekkers/snoepgoed was wat te veel van het goede. Maar liever te veel dan te weinig. Alles wat in gesloten verpakking zat kunnen we de komende bijeenkomst(en) eten. Ik hoop dat niemand het erg vindt om de tweede keer ook nog speculaas en chocoladepepernoten te eten…..

 

Over de schrijver
Miranda is de eerste hub home ouder van Nederland. Samen met haar man Ron gaat zij zich actief inzetten om de eerste Mockingbird constellatie tot een succes te maken. Mockingbird is een succesvol pleegzorgmodel uit Amerika waarin pleeggezinnen samen een netwerk vormen. Dat netwerk bestaat uit meerdere pleegezinnen - ook wel satellietpleeggezinnen genoemd - en het hub home gezin vormt de spil. In dit geval dus Miranda. Het uiteindelijke doel is om sterke relaties op te bouwen tussen de verschillende pleegouders, de pleegkinderen, de biologische ouders van de kinderen en professionals. Miranda woont in Waddinxveen en schrijft over haar persoonlijke ervaringen als hub home ouder.
Reactie plaatsen