Buddy's

Maaike en Marco wisten het al een langere tijd. Voor hen geen eigen kinderen, maar iets betekenen voor kinderen die dit echt nodig hebben. En vanuit die gedachte kwam pleegzorg op hun pad. Na de voorlichting namen zij deel aan de cursusavonden bij Horizon Pleegzorg en verdiepten zich wekelijks in verschillende pleegzorgonderwerpen.
Hoewel zij overtuigd zijn van hun weloverwogen keuze om door te gaan met pleegzorg zijn zij toch benieuwd hoe dit in de praktijk echt gaat. Om deze reden gaan zij een middag lang in gesprek met Raymond en Ilona. Zij hebben hetzelfde traject een jaar geleden gevolgd en hebben inmiddels twee pleegkinderen van 4 en 7 jaar in huis.

Leren van andere pleegouders

“Tijdens de training hebben we goed nagedacht of we in plaats van een kind ook een broertje en zusje wilden opnemen in ons gezin. Er is een groot tekort aan gezinnen die meerdere kinderen willen opvangen en de trainers van Horizon vonden het bij ons passen. Al snel raakten we met dit idee vertrouwd en we stelden ons steeds meer voor hoe dat zou zijn. We hadden tenslotte geen opvoedervaring. De trainers brachten ons in contact met Ilona en Raymond. Zij hadden net als wij, geen eigen kinderen en hebben inmiddels twee kinderen in hun huis. We waren vooral benieuwd naar hun ervaringen en hoe hun leven veranderd was. Ook hadden we veel vragen over gedrag en opvoeding en hoe zij de rol van opvoeder hadden opgenomen. Het was voor ons een hele zinvolle middag bij hen. Hoewel het voor hen af en toe best moeilijk was, raakten wij er steeds meer van overtuigt dat wij dit echt wilden en ons gevoel hierover werd steeds zekerder”

Praktische tips

Inmiddels wonen er sinds twee maanden een broer en zus bij Maaike en Marco in het gezin. Zij zijn 9 en 7 jaar oud. Terugkijkend op het gesprek met Ilona en Raymond hebben zij heel veel gehad aan al hun praktische tips zoals bedtijden, schoolrituelen en afspreekmiddagen. Al die zaken zijn inmiddels heel erg aan de orde. Maaike heeft na de eerste weken ook uitgebreid met Ilona gebeld om de ervaringen die zij hadden nu met hen te delen. “Het is zo fijn om op deze manier contact te hebben. Binnenkort komen zij bij ons langs! “

Over de schrijver
Reactie plaatsen