handen

Historie van iHub pleegzorg

Waar onze organisatie ooit begon als een tehuis voor onverzorgde kinderen, zijn we nu uitgegroeid tot een instelling met kwalitatieve jeugd- en pleegzorg, ambulante hulpverlening en onderwijs. Door ruim een eeuw ervaring weet je zeker dat je bij ons in goede handen bent.

We plaatsen niet zomaar iedereen in elk gezin. Dit gebeurt met veel zorg en met behulp van deskundige professionals. Alleen dan krijgen we de beste matches. Onze hoogkwalitatieve screening wordt inmiddels ook gebruikt door andere pleegzorgorganisaties.

Een breakdown is een ongeplande afbreuk van de pleegzorgplaatsing. Doordat wij vanaf het begin af aan de juiste match maken ligt ons breakdownpercentage laag. Hierdoor groeien veel pleegkinderen bij iHub langdurig op in pleeggezinnen totdat zij de volwassen leeftijd bereiken en toe zijn aan de volgende stap: zelfstandig wonen.

Waarom kies je voor iHub pleegzorg?

  • Meer dan 135 jaar ervaring ( Momenteel dagelijks 900 pleegkinderen in 700 pleeggezinnen ).
  • Hoogkwalitatieve screening
  • Minste breakdowns


Wat kun je van iHub pleegzorg verwachten?

  • Pleegzorg dicht bij huis
  • Één vaste begeleider
  • De beste match


Het liefst zorgen wij ervoor dat een kind zo min mogelijk wisselingen meemaakt. Een nieuw thuis is al heel wat; een nieuwe school en een nieuwe stad of een nieuw dorp kan het nog extra stressvol maken. Daarom zoeken we een pleeggezin meestal zo dicht mogelijk bij huis als de situatie dat toelaat. Bij iHub Pleegzorg zoeken we altijd naar een plekje voor een kind in het netwerk.

Een pleegkind in huis nemen is niet altijd eenvoudig. Wel is het de moeite waard. Omdat je soms wel wat hulp kan gebruiken, staat je pleegzorgbegeleider altijd voor je klaar. Je krijgt als gezin één vaste pleegzorgbegeleider. Daar wisselen we het liefst zo min mogelijk in, zodat je een band kan opbouwen.

Als startend pleegouder wil je maar wat graag beginnen aan het avontuur dat pleegouderschap is. Wij gaan eerst zorgvuldig aan de slag om jullie goed te leren kennen en bereiden je in de trainingsdagen voor op wat er gaat komen. Daarna gaan we zorgvuldig matchen als er een kind is dat precies dát plekje zoekt wat je gezin te bieden heeft. De juiste match tussen je gezin en een pleegkind is de sleutel tot succes.

iHub Pleegzorg werkt o.a. voor de regio’s Rijnmond, Haaglanden, Zuid-Holland Zuid,
Midden-Holland, Holland Rijnland, Kaag en Braasem en Lekstroom

Overweeg je pleegouderschap?

Maar wil je eerst meer informatie?
Meld je dan aan voor onze voorlichting over onze pleegzorg.