Informatieavond steunouder of pleegouder

Overweeg je om pleegouder of steunouder te worden maar weet je niet wat het verschil is of wat het beste bij jouw situatie past? Kom dan 15 februari naar de informatieavond in Katwijk.

Aanmelden informatieavond 


Meld je aan voor de informatieavond

15-02-2023
20.00 - 21.30
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Logo Horizon

Pleegouder

Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij je voor een kortere of langere periode voor een kind zal zorgen (voltijd of deeltijd). Als pleegouder zorg je voor een kind die door omstandigheden (tijdelijk) niet thuis kan wonen. Pleegzorg is er in alle verschillende varianten zodat het optimaal past binnen de levens van het pleegkind en de betrokken ouders en pleegouders. 

Steunouder

Als steunouder bied je gemiddeld één dagdeel per week een gastvrij thuis aan een kind. Je geeft een kind binnen je eigen (gezins)leven een vertrouwde plek, waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee krijgen de ouders ruimte om op adem te komen en te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen. Vaak wordt hiermee bovendien voorkomen dat zwaardere zorg nodig is.


Wat kun je verwachten van deze avond?

Horizon en Kwadraad organiseren samen deze avond voor geïnteresseerden die overwegen om hulp te bieden aan kinderen (en ouders) in welke vorm dan ook. Na deze avond heb je een goed beeld van wat steunouder of pleegouder zijn betekent en hoe je dit kunt worden. Er is daarnaast voldoende ruimte om je vragen te beantwoorden. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

  • Wat een pleegouder of steunouder is en de verschillen tussen beide hulpvormen 
  • Wat je als pleeg- of steunouder kan betekenen in het leven van een kind
  • Welk proces je doorloopt en wat de voorwaarden zijn als je pleeg- of steunouder wilt worden

Het bijwonen van deze avond verplicht je tot helemaal niets.


Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor de voorlichtingsavond op 15 februari 2023 in Katwijk