Het is de week van de pleegzorg!

Geef de toekomst van een kind #GROENLICHT

 2 tot en met 9 november

Van 2 tot en met 9 november is het de week van de pleegzorg. In deze week vragen we extra aandacht voor pleegzorg. Het is belangrijk dat er meer pleegouders komen, voor alle kinderen van wie de ouders door allerlei omstandigheden (tijdelijk) niet zelf voor hun kind kunnen zorgen. 

Initiatiefnemer van deze week is Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland. Pleegzorg Nederland heeft vastgesteld dat het tekort aan pleegouders in Nederland in 2021 is gegroeid. Dat maakt het belang van pleegzorg nog groter! Overweeg jij om pleegouder te worden? Je bent hard nodig! 

Pleegkind met knuffelaap

Wist je dat: 

Ruim de helft van de jeugdigen (53%) wacht op deeltijdpleegzorg (bron: pleegzorg Nederland). 

Er zijn veel mogelijkheden om pleegouder te worden. Je hoeft namelijk niet altijd voltijds voor een pleegkind te zorgen als je kiest voor het pleegouderschap. Bij Horizon is het ook mogelijk om te kiezen voor deeltijd pleegzorg (bijvoorbeeld een weekend in de maand is ook een optie). Zo kun je pleegzorg dus ook combineren met een bijvoorbeeld een drukke baan. Benieuwd naar de verschillende soorten pleegzorg? 

Heb je ons e-book al gedownload?

Speciaal voor iedereen die met de gedachte rondloopt om pleegouder te worden, hebben we de belangrijkste informatie gebundeld. In het e-book "5 dingen die je moet weten voor je pleegouder wordt" vind je antwoorden op de vijf meest gestelde vragen. Lees snel meer over: 

  • Voor wie is het pleegouderschap geschikt?
  • Past mijn gezinssituatie bij pleegzorg?
  • Is er een vergoeding?
  • Welke pleegzorgvormen zijn er?
  • Welke ondersteuning krijgen pleegouders?


Download het gratis e-book ‘5 dingen die je moet weten vóór je pleegouder wordt’ en krijg antwoord op de 5 meest voorkomende vragen. We hopen dat de beslissing om wel of geen pleegouder te worden zo een stukje makkelijker wordt.

50%
Direct toegang >>>
Voor iedereen die twijfelt om pleegouder te worden
Stuur mij het e-book en ervaringen
Download e-book
e-book pleegouder worden

Is het pleegouderschap iets voor jou?

Ontvang meer informatie:

informatieavond pleegzorg

Informatieavond

Bezoek vrijblijvend (online of fysiek) een informatieavond en krijg alle informatie om een goede keuze te kunnen maken of pleegouderschap bij je past.
contact met pleegouder

Contact pleegouder

Heb je een vraag? Of wil je de ervaringen van een andere pleegouder horen? Neem contact op met pleegouders Chantal en Trudie.

4 stappen pleegouderschap

Bekijk de 4 stappen

Wil je weten welke stappen je doorloopt voordat je definitief pleegouder kunt worden? Lees dan meer over dit gehele proces.
Groenlichtcampagne pleegzorg

Volg #groenlicht

#groenlicht is een initiatief van Pleegzorg Nederland. Met deze campagne willen we meer aandacht vragen pleegzorg tijdens deze week. Lees meer op: